EKVÁDOR – PUTOVÁNÍ PO ROVNÍKU – PROBĚHLO

Blog - SHRI Meditace & Mindfulness

 

Program zájezdu

1. den: ODLET PRAHA – QUITO

Letecký přesun z Prahy do Quita s přestupem. Transfer do hotelu a ubytování.

2. den: QUITO

Snídaně. Prohlídka historického centra Quita (UNESCO) – výjezd na posvátný vrcholek Panecillo s 45 m vysokou sochou Panny Marie, od které je nádherný výhled na město a okolní sopky. Poté prohlídka náměstí Plaza Grande s vládním palácem, katedrály, kostela La Compañia de Jesus a náměstí San Francisco s klášterem, dále návštěva tržnice Mercado Central. Odpoledne volný program – možnost návštěvy některého z místních muzeí či galerií. Návrat do hotelu.

El Panecillo en Quito

3. den: NÁVŠTĚVA ROVNÍKU

Snídaně. Odjezd k památníku Mitad del Mundo umístěného přímo na rovníku a návštěva etnografického muzea. Na vlastní kůži si budete moci ověřit fyzikální odlišnosti pobytu na rovníku. Odpoledne výjezd lanovkou na sopku Pichincha (4 794 m). Stanice lanovky je ve výšce 4 050 m, odkud se naskýtá nádherný výhled na Quito. Návrat do hotelu.

4. den: NÁRODNÍ PARK COTOPAXI

Snídaně. Odjezd do Národního parku Cotopaxi s nejvyšší aktivní sopkou světa Cotopaxi (5 897 m). Cestou spatříte hned několik nejvýznamnějších ekvádorských sopek, procházka k laguně Limpiapungo, pozorování andské fauny a flóry, výjezd k horolezecké chatě ve výšce 4 800 m. Návrat do hotelu v Quitu.

5. den: AMAZONSKÝ PRALES

Snídaně. Odjezd do Amazonského pralesa a ubytování v bungalovech na břehu řeky Napo. Odpoledne procházka deštným pralesem s pozorováním zdejší rozmanité fauny a flóry. Poté návrat na ubytování. Ukázka výroby místní domácí čokolády přímo z kakaových bobů. Večeře.

6. den: AMAZONSKÝ PRALES A NÁVŠTĚVA KMENE QUICHUA

Snídaně. Plavba na kánoi po proudu řeky Napo skrz Amazonský prales k řece Arajuno. Poté návštěva záchranného centra amazonských zvířat, které se zaměřuje na záchranu ohrožených druhů. Zde budete moci pozorovat velké množství živočichů jako tukany, různé druhy pestrobarevných papoušků, opic, jaguáry, kapybary a mnoho dalších. Poté se naobědváte na břehu řeky a projdete se deštným pralesem. Při troše štěstí spatříte i kajmany. Dále navštívíte rodinu kmene Quichua a dozvíte se více o její kultuře a tradicích, jako je rýžování zlata v řece, hrnčířství, příprava tradičního nápoje z juky „chicha“ či vám ukáží, jak mistrně ovládají svou nejoblíbenější zbraň – foukačku. Návrat na ubytování a večeře. Večer se sejdete kolem ohně, podělíte se o své zážitky a dozvíte se další zajímavosti o Amazonském pralese.

458137587-den-4

7. den: AMAZONSKÝ PRALES

Snídaně. Odjezd po unikátní silnici protínající Amazonský deštný prales směrem na jih. Cestou návštěva několika vodopádů na řece Pastaza včetně toho největšího, zvaného Ďáblův kotel. Můžete sestoupit podél vodopádu až do dutiny přímo za něj, kde máte hučící masu vody přímo na dosah. U vodopádu Manto de la Novia budete moci vyzkoušet svou odvahu a projet se místní lanovkou přes údolí řeky Pastaza nad tento překrásný vodopád. Odpoledne příjezd do lázeňského města Baños položeného pod aktivní sopkou Tungurahua (5 023 m). Výjezd na vyhlídku Bellavista odkud za příznivého počasí spatříte tuto velice aktivní sopku i celé městečko. Ubytování. Fakultativně možnost návštěvy místních termálních lázní, kde vyvěrají horké prameny přímo z nitra aktivního vulkánu.

den-6

8. den: NÁRODNÍ PARK CHIMBORAZO

Snídaně. Odjezd do Národního parku Chimborazo se sopkou a nejvyšším ekvádorským vrcholem Chimborazo (6 310 m), nejvzdálenějším bodem od středu Země. Výjezd k horolezecké chatě ve výšce 4 800 m. Cestou budete moci pozorovat měnící se vysokohorskou krajinu a lamy. Poté navštívíte komunitu Kichwa Puruha, která se zaměřuje na zemědělství, chov lam, alpak a výrobu rukodělných předmětů. Odpoledne návrat do města Riobamba – prohlídka centra města – parky Sucre, Maldonado a katedrála. Ubytování.

den-8

9. den: PEVNOST INGAPIRCA – CUENCA

Snídaně. Návštěva nejstaršího kostela na ekvádorském území La Balbanera. Poté odjezd do oblasti Cañar k nejvýznamnější incké ekvádorské památce Ingapirca, jež sloužila jako pevnost na incké cestě mezi Cuzcem a Quitem. Dále přejezd do města Cuenca (UNESCO)jednoho z nejhezčích měst celé Jižní Ameriky, jež bylo vyhlášeno v roce 2014 jako jedno z nejlepších míst na světě pro život zahraničních seniorů. Za zmínku stojí i místní gastronomie. Vyhlášenou pochoutkou indiánů z hor je nám dobře známe morče, kterému se zde říká cuy. Okořeněné se připravuje na rozpáleném grilu a vy si ho pak můžete vychutnat třeba s bramborami a kukuřicí. Ubytování.

shutterstock_290668532-ingapirca-ruins-den-9

10. den: CUENCA

Snídaně. Exkurze do výrobny slavných ekvádorských slaměných klobouků, jež si získaly slávu i jméno při stavbě panamského průplavu. Poté prohlídka malebného koloniálního centra města Cuenca – Parque Calderón se starou a novou katedrálou, Plaza de San Francisco, květinový trh, Calle Larga, tržnice. Odpoledne volný program – fakultativně možnost návštěvy některého z významných muzeí města, jako je Museo del Banco Central, Museo de las Culturas Aborígenes či Museo de Arte Moderno. Návrat do hotelu.

shutterstock_230841979

11. den: GUAYAQUIL

Snídaně. Odjezd do největšího ekvádorského města a přístavu GuayaquiluCestou přejezd Národního parku Cajas s více než 200 jezery. Při cestě z hor do pobřežních oblastí Ekvádoru Vás čeká hned několik zastávek s úchvatnými výhledy na strmé svahy And. Na úpatí And navštívíte místní rodinnou indiánskou farmu, kde budete mít možnost spatřit, jak se pěstují místní plodiny, jako káva či kakao. Poté příjezd do Guayaquilu a jeho prohlídka – nejstarší část města s různobarevnými domky Las Peñas, promenáda Malecón 2000 se spoustou parků, kavárniček a restaurací, Parque de las Iguanas. Ubytování.

den-11

12. den: PUERTO LOPEZ

Snídaně. Odjezd na pobřeží Tichého oceánu do rybářského městečka Puerto Lopez. Možnost ochutnávky místních specialit z mořských plodů. Odpoledne volný program – možnost koupání. Ubytování.

13. den: EKVÁDORSKÉ PLÁŽE

Snídaně. Návštěva indiánské komunity Agua Blanca, kde navštívíte místní archeologické muzeum s artefakty jedné z nejstarších kultur na americkém kontinentu. Projdete se suchým tropickým pralesem a vykoupete se v termální laguně s léčivým bahnem. Odpoledne návštěva nejkrásnější ekvádorské pláže Los Frailes s bělostným pískem ukryté v národním parku Machalilla. Volný program na pláži. Odpoledne Návrat do hotelu.

shutterstock_518589352-los-frailes-beachecuador-den-12

14. den: OSTROV ISLA DE LA PLATA

Snídaně. Volný program – možnost fakultativního výletu lodí na ostrov Isla de la Plata, nazývaný též jako malé Galapágy. Dle pověsti zde obávaný korzár Francis Drake ukryl jeden ze svých uloupených pokladů. Procházka po ostrově s pozorováním vzácných ptačích druhů. Poté šnorchlování a pokud budete mít štěstí, tak i pozorování velryb. Návrat do hotelu.

Ballena Jorobada o yubarta

15. den: OSOBNÍ VOLNO – GUAYAQUIL

Snídaně. Dopoledne volný program – možnost posledního koupání v Puerto Lopez. Odpoledne odjezd do Guayaquilu. Ubytování.

16. den: OSOBNÍ VOLNO – ODLET

Snídaně. Dopoledne volný program v Guayaquilu – možnost nákupů na místních tržištích či fakultativně návštěva skanzenu Parque Histórico, kde můžete obdivovat originální koloniální domy s původní výbavou a faunu a flóru zdejšího regionu. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy s přestupem.

17. den: PŘÍLET DO PRAHY

Odpoledne přílet do Prahy.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Žádné produkty v košíku.